Σεμινάρια Μελισσοκομίας

Διαλέξτε τον τύπο του Σεμιναρίου Μελισσοκομίας που σας ταιριάζει:

  • Θέλετε να έρθετε σε μία πρώτη γνωριμία με τις μέλισσες, ΔΩΡΕΑΝ; Eλάτε  σεμινάριο "Εισαγωγή στη Μελισσοκομία" να ζήσετε για λίγο στο μαγικό κόσμο των μελισσών.
     
  • Θέλετε να ασχοληθείτε ερασιτεχνικά με τη μελισσοκομία, και ίσως αργότερα επαγγελματικά; Τότε μετά από 4 εβδομάδες στο "Μελισσοκομία για Αρχάριους" θα είστε σε θέση να χειριστείτε τα πρώτα σας μελίσσια και να παράγετε το πρώτο σας μέλι, γύρη και πρόπολη.
     
  • Είστε ήδη μελισσοκόμος και θέλετε να πολλαπλασιάσετε τα μελίσσια σας ή να παράγετε βασιλικο πολτό; Μπορείτε να συμμετάσχετε στο 3ήμερο "Σεμινάριο Βασιλοτροφίας" και να εμβολιάσετε τις δικές σας μελλοντικές βασίλισσες

Εμείς στο Μελισσόπολις:

Εκτός από τη θεωρία, δίνουμε μεγάλη σημασία στην πρακτική: Από την πρώτη μέρα θα έχετε το δικό σας μελίσσι, που θα περιποιείστε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.  Εξάλλου, οι εκπαιδευτές μας είναι έμπειροι επιστήμονες και μελισσοκόμοι, που όχι μόνο έχουν γνώση της μελισσοκομίας, αλλά ξέρουν πώς θα σας την μεταδώσουν σωστά και μεθοδικά.

Ακόμα και μετά τη λήξη των σεμιναρίων, δεν θα αισθανθείτε ποτέ μόνοι σας. Είμαστε διαθέσιμοι να επισκεφθούμε τα μελίσσια σας, να σας συμβουλέψουμε από κοντά ή και από το τηλέφωνο.

Κερδίστε κάθε φορά που αγοράζετε εφόδια από το Μελισσόπολις, καθώς ως μαθητές μας έχετε 10% έκπτωση σε μελισσοκομικό ρουχισμό (Τμήμα Αρχαρίων) και είδη βασιλοτροφίας (Τμήμα Βασιλοτροφίας) , μέχρι και 3 μήνες μετά τη λήξη των σεμιναρίων
 

Οι εκπαιδευτές μας

Ελευθερίου Κώστας, επαγγελματίας μελισσοκόμος

Ελευθερίου Κώστας, επαγγελματίας μελισσοκόμος,

Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Αν.Αττικής

Ο Κώστας ασχολείται με τη μελισσοκομία τα τελευταία 10 χρόνια. Αρθρογραφεί συχνά στο περιοδικό «Μελισσοκομική Επιθεώρηση», ενώ το προσωπικό του μελισσοκομικό blog (Μελισσοκομία Μαραθώνα: www.marathon-honey.blogspot.com) είναι από τα δημοφιλέστερα σε όλη την Ευρώπη, κυρίως λόγω των ιδιοκατασκευών για πρωτότυπα μελισσοκομικά εργαλεία που έχει κατά καιρούς περιγράψει και κατασκευάσει και που έχουν γίνει ανάρπαστες.
Με βάση την Ανατολική Αττική, όπου έχει τα περισσότερα σταθερά του μελισσοκομεία, μετακινείται κυρίως σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, ενώ δίνει μεγάλη σημασία στη βασιλοτροφία και παραγωγή παραφυάδων.

Σχόλια & Κριτικές

Μακάρι να ξαναέκανα το πρώτο μου σεμινάριο μελισσοκομίας, έχω κλείσει ένα χρόνο σχεδόν σαν μελισσοκόμος, και ήταν κάτι το μαγικό για μένα! Επιχειρηστε το ειτε ασχοληθείτε ως μελισσοκόμοι, ειτε απλά να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο της μέλισσας....

Δε φανταζόμουνα ποτέ ότι η μελισσοκομία θα ήταν μια τόσο διασκεδαστική απασχόληση. Το επίπεδο των εκπαιδευτών ήταν πολύ υψηλό και γενικά από τα πιο καλά οργανωμένα σεμινάρια με μεγάλο ποσοστό πρακτικής. Το προτείνω ανεπυφύλακτα.