Πανηγύρι με τη Γύρη

Πανηγύρι με τη Γύρη


 

13,78 
χωρίς ΦΠΑ: 13,00 

BO 126
Σε Απόθεμα
+

Πανηγύρι με τη Γύρη

ΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Πρόκειται για ένα παραμύθι με ανθρωπομορφικούς ήρωες, που αγγίζει με ευαισθησία τα προβλήματα της αναπηρίας και του κοινωνικού αποκλεισμού και προτείνει τρόπους να σταθούμε απέναντι σε αυτά.

  • Έχει εικονογραφηθεί από παιδιά με αναπηρίες (με νοητική υστέρηση και αυτισμό) του κέντρου ΑμεΑ «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» στο Ηράκλειο Κρήτης.

  • Στο βιβλίο περιλαμβάνεται ένα πρωτότυπο παράρτημα στο οποίο υπάρχουν δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην εμπέδωση του παραμυθιού και των πληροφοριών που αυτό περιέχει.

  • Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στις 19/5/2004 στη Δημοτική Αίθουσα «Ανδρόγεω» του Ηρακλείου με συμμετοχή και της Διευθύντριας του Κέντρου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Στέλλας Χρυσουλάκη.

  • Το βιβλίο προτείνεται από το Υπουργείο Παιδείας ως κατάλληλο για τις σχολικές βιβλιοθήκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Το βιβλίο έχει διασκευαστεί από το Νίκο Γρηγοράκη σε θεατρικό έργο για παιδιά (1η θεατρική παράσταση στις 4/6/2005 από την α’-β’ τάξη 39ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο 11ο Φεστιβάλ Μαθητικής έκφρασης).

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Ο Γιάννης Μαρκάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1966. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θεωρία - ιστορία κινηματογράφου στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (μεταπτυχιακές σπουδές που δεν περάτωσε). Με τον πατέρα του καθηγητή Οφθαλμολογίας Γιώργη Μαρκάκη δημιούργησαν (1986-1992) το Μουσείο Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης», του οποίου είναι Διευθυντής από το 1992.

Το διάστημα 2004-2007 ήταν Γραμματέας του Δ.Σ. της Διεθνούς Επιτροπής Τοπικών Μουσείων (ICR), και από το 1995 είναι μέλος των διεθνών επιτροπών Εκπαίδευσης & Πολιτισμού (CECA), και Οπτικο-ακουστικών Μέσων (AVICOM).

Έχει κάνει τη σκηνοθεσία σε 3 ταινίες βίντεο και 5 διαδραστικούς δίσκους, ενώ κινηματογραφικές μελέτες και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία και περιοδικά. Το 2005 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Συνδρομητής εικόνων» (Αθήνα, εκδ. Γαβριηλίδης).

Η Μαίρη Μπαριτάκη γεννήθηκε στο Χάρακα Ηρακλείου Κρήτης το 1970. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εργάστηκε ως φιλόλογος για 7 έτη στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 2000 είναι υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Παραδοσιακής ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης».

Είναι μέλος της διεθνούς Επιτροπής Εκπαίδευσης & Πολιτισμού (CECA) , και έχει συνεργαστεί στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων του Μουσείου «Λυχνοστάτης».

 

Δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις

Αγοράστε μαζί

Η Ιστορία μιας Βασίλισσας

Η ιστορία μιας βασίλισσας / Μ.Δερμάτης
11,66    8,48 
χωρίς ΦΠΑ: 8,00 

Η μέλισσα και τα μυστικά της κυψέλης - Θ.Ν...

Η μέλισσα και τα μυστικά της κυψέλης
14,31    12,93 
χωρίς ΦΠΑ: 12,20 

Μελίφτερη, η μέλισσα - Φ.Χατζήνα

Μελίφτερη η μέλισσα
14,63    13,93 
χωρίς ΦΠΑ: 13,14