ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ: Λεπτομέρειες στην τοποθέτηση σφραγισμένων Βασιλικών Κελιών

Η εισαγωγή των βασιλικών κελιών στις παραφυάδες είναι από τα πιο σημαντικά στάδια στη Βασιλοτροφία. Δείτε μερικές τεχνικές λεπτομέρειες, για μεγαλύτερη επιτυχία τους μελισσοκομικούς σας χειρισμούς, με πολλές χρήσιμες φωτογραφίες και βίντεο βήμα-βήμα!

Basilotrofia Melissopolis

Βασιλοτροφία σημαίνει σχολαστική τήρηση του χρονοδιαγράμματος και προσεκτικές κινήσεις σε κάθε στάδιο των μελισσοκομικών χειρισμών. Οι περισσότεροι δίνουν μόνο σημασία στον εμβολιασμό, ενώ αμελούν άλλα εξίσου σημαντικά στάδια, όπως αυτό της τοποθέτησης βασιλικών κελιών στις παραφυάδες.

Vasilotrofia Melissopolis

Στην τοποθέτηση λοιπόν των βασιλικών κελιών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Οι βασίλισσες είναι ευαίσθητες σε κάθε μας χειρισμό, οπότε χρειάζονται ήρεμες και μεθοδικές κινήσεις. Γύρω από τα κελιά τοποθετούμε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας μόνο την άκρη του κελιού εκτεθειμένη, από εκεί δηλαδή που θα βγει η νέα βασίλισσα.

vasilitrofia melissopolis1

Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από το βασιλικό κελί, αφήνοντας μόνο την άκρη που θα βγει η βασίλισσα

Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε ειδικά προστατευτικά βασιλικών κελιών, που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, να προστατεύουν από καταστροφή, που γίνεται σχεδόν πάντα από το πλάι.

Basilotrofia Melissopolis

Προστατευτικό Βασιλικών κελιών και λίγο μέλι γύρω από το κελί, για καλύτερη αποδοχή!

Για καλύτερη αποδοχή των κελιών, εμείς τα αλείφουμε εξωτερικά με λίγο μέλι, που πέρνουμε έτσι απλά με το χέρι μας από ένα διπλανό πλαίσιο.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία αναλυτικά στο σχετικό βίντεο από τη βασιλοτροφία στα μελίσσι μας

Περιγραφή
Αξιολόγηση σχολιαστή
Συνολική Αξιολόγηση
2.5 based on 15 votes
Εταιρεία
Melissopolis
Όνομα
Βασιλικά κελιά προστατευτικά
Τιμή
euro 1
Διαθεσιμότητα
Available in Stock

  • sharp

    Τεράστιο λάθος που αφήνεις το καπνιστήρι, κάτω, στα χόρτα. Πάνω στο καπάκι, είναι πανεύκολο και ασφαλές.